U bent hier: Home » Schoolteam » Lager onderwijs » 6e leerjaar - L6B

6e Leerjaar - L6B

Welkom in 6B!

Deze limerick gaat over 6B, de tofste klas van ‘t Pleintje ,
ze zijn echte vrienden en houden af en toe van een goed geintje.
Rekenen, taal, WO en Frans, de leerstof van het vijfde hadden ze al onder de knie,
het instuderen van nieuwe oefeningen en woorden gaat van één, twee, drie …
Dit jaar zijn wij de grootste maar volgend jaar is ieder van ons weer een ‘kleintje’.

Blog 6B

 • Blog 6B Kunst of kitsch?
  15/10/2015
  Kunst of kitsch? Eerste mensen of eerste kunstenaars? Mooi of lelijk? In 6b leren we dat over smaak niet te twitsen valt! ;-) Vergeten jullie morgen je witte t-shirt niet? Ohja, morgenavond zal ze er niet echt wit meer uitzien! ;-) 'PopArten' jullie mee?

 • Blog 6B Verkeersweek!
  22/09/2015
  Helm op, fluovestje aan, klaar om met de fiets op stap te gaan? Deze week zijn we extra aandachtig in het verkeer ... Tijdens de verkeerslessen, maar ook in het verkeer! Op de fiets en te voet! Hou ons maar in de gaten!

 • Blog 6B Meetcircuit
  26/01/2015
  Wiskunde Een tijdje geleden hadden we een leuke les wiskunde. Er waren verschillende meetstanden. We werden in groepjes verdeeld. We gingen zogezegd kamperen en alle opdrachten hadden daar iets mee te maken. Het eerste was windsnelheid, het tweede was hoogte, het derde was gewicht, het vierde was inhoud, het vijfde was geld en het 6de was snelheid. Bij de eerste meetstand moesten we...Lees meer »

 • Blog 6B VERSLAG UITSTAP VLAAMS PARLEMENT
  22/11/2014
  We zijn op 21 oktober 2014 met de 2 klassen naar het Vlaams Parlement geweest. Onderweg naar het Parlement hebben we het koningshuis gezien. We hadden jammer genoeg wel wat file. Toen we eindelijk daar waren hebben we heel veel geleerd. We hebben geleerd dat het Vlaams Parlement vroeger een gebouw van de post was. Er is ook een grote koepelzaal met maar liefst 801 driehoeken. De koepel ...Lees meer »

 • Blog 6B Verkeersweek: fietsen
  01/10/2014
  In de week van 22 september was het verkeersweek. Wij zijn op fietstocht geweest naar de Hazenwinkel en terug. We zijn ook af en toe gestopt om uitleg te krijgen over het verkeer. We zijn een klein stukje via het broek gefietst. We kwamen aan op school. We hebben onze fietsen opzij gezet. Daarna hebben we het parcours klaargezet. Dan hebben we het parcours afgelegd. We moesten fietsen langs...Lees meer »

Bekijk oudere berichten