U bent hier: Home » Schoolteam » Lager onderwijs » 6e leerjaar - L6A

6e Leerjaar - L6A

Helemaal bovenaan, in een hoekje van het westblok van onze school, is het eiland van het zesde leerjaar A gevestigd. In deze gezellige ruimte worden de leerlingen iedere dag overweldigd met een heleboel herhalings-, basis- en verrijkingsleerstof. Het is voor hen van uiterst groot belang dat ze de aangeboden leerstof doeltreffend kunnen hanteren. Doorheen onze dagelijkse activiteiten loopt een rode draad van orde, structuur en discipline. Deze eigenschappen kunnen we volgend jaar, bij onze overstap naar het middelbaar, goed gebruiken.

Naast het overvolle leerprogramma, maken we echter ook tijd voor heel wat plezier. Sportactiviteiten stellen we prioritair in deze tijd, waarin we vaak zittend vastgekluisterd zijn aan de media. De eerste sportieve happening vond al plaats in de eerste week van september.  We worden ook gemotiveerd om zoveel mogelijk deel te nemen aan de SVS-activiteiten (op woensdagnamiddag), waarbij allerlei sporten aan bod komen. Op het einde van het schooljaar kunnen we op de Doe-aan-sport-beurs kennismaken met een aantal bekende en onbekende sporten.

Onze thema's van wereldoriëntatie bieden ons de mogelijkheid om hieraan enkele leuke uitstappen te koppelen. Zo staat begin januari het Parlement op het programma en in de loop van februari mogen we gaan wegdromen onder de prachtige sterrenhemel in het Planetarium.

Dit jaar vertrekken we ook weer voor een weekje naar Oostenrijk. Wie deelneemt aan onze superfantastische sneeuwklassen, zal ze over twintig jaar nog steeds herinneren. Karli en Ingrid staan steeds voor ons klaar om ons van het lekkerste eten te voorzien en geschoolde monitoren brengen ons de basis van het skiën bij. Wie gevorderd is mag mee met de turnjuf naar de gewaagde pistes in het grote skigebied. 'Rodeln bei Nacht' is een attractieve belevenis en we zetten ook onze eerste stapjes in een echte discotheek.

Half april staat het MEGA-project op de planning. Dit initiatief, in samenwerking met de lokale politie, brengt ons een zekere assertiviteit bij en laat ons kennismaken met de gevaren van alcohol en drugs. De apotheose van dit thema vindt plaats in MEGA-dancing Carré, waar we met de hele klas, alle andere zesde leerjaren van de Willebroekse scholen en onze toffe leerkrachten even lekker uit de bol kunnen gaan.

Wil je op de hoogte blijven van onze belevenissen, neem dan regelmatig een kijkje op onze website. Je vindt er verslagen en beelden, heet van de naald. 

Blog 6A

 • Blog 6A Harlem Shake
  25/04/2013
  De leerlingen van 6A gingen compleet uit de bol! Al gehoord van de Harlem Shake? Bekijk hier het resultaat!

 • Blog 6A Shakespeare - Toneel in de klas
  30/03/2013
  Vorige week lazen de leerlingen van het zesde leerjaar in hun taalboek een tekst: 'King Lear'. De tekst is gegoten in een dialoog en vertelt het verhaal van King Lear, die zijn land wil verdelen onder zijn drie dochters. Diegene, die er het best in slaagt om onder woorden te brengen hoe graag ze haar vader ziet, zal het omvangrijkste deel in haar bezit krijgen. De leerlingen kregen de o...Lees meer »

 • Blog 6A Bezoek aan het parlement
  21/02/2013
  Bezoek aan het Parlement - 6 de leerjaar A en B   Naar jaarlijkse gewoonte brachten de leerlingen van het 6de leerjaar A en B recent een bezoek aan het Federaal Parlement in Brussel. Dit bezoek kadert in het thema 'Samen leven' en is een aanvulling op de theoretische lessen met betrekking tot het bestuur van België. Ter plaatse worden de leerlingen rondgeleid door ...Lees meer »

Bekijk oudere berichten