U bent hier: Home » Schoolteam » Lager onderwijs » 2e leerjaar - L2A

2e Leerjaar - L2A

Welkom in 2A!

Dag lieve mensen allemaal!
Hier in't kort eventjes ons verhaal...
Jullie bekijken de pagina van klas 2A,
een klas met 24 kinderen en een zekere 'juf Vanessa'.

Muzische vorming, W.O., rekenen of taal...
ja, dat doen wij met de glimlach allemaal!
Tot 100 tellen en tafels leren,
daar gaan wij ons dit schooljaar mee amuseren!

Ook voor Frans maken we graag af en toe wat tijd vrij...
En daar helpt Pistache, de muis, ons graag een handje (of moeten we 'pootje' zeggen?) bij!
Juf Vanessa kan verschillende vakken geven, maar sommige zaken moet ze toch ook uit handen geven...
Voor turnen, godsdienst of zedenleer...
zijn er dan weer andere juffen in de weer!

Zo... dit was een een korte voorstelling van onze klas!
We hopen dat het een beetje duidelijk was?!
Met een dikke knuffel van ons allemaal,
zijn we nu aan het einde van ons verhaal!

Blog 2A

 • Blog 2A Herfstwandeling
  14/10/2016
  Een tijdje geleden gingen we met het tweede leerjaar op leerwandeling naar Bel Air. Daar leerden we vanalles over de bomen en vruchten die er staan. We zagen de eik, de tamme en wilde kastanje, de beuk en de okkernootboom. Onze juf vertelde ook over paddenstoelen, de hulst en de diertjes die er wonen. Na de uitleg mochten we vanalles oprapen en meenemen naar de klas. Binnenkort gaan we hier mee...Lees meer »

 • Blog 2A Verkeerswandeling
  29/09/2016
  Het nieuwe schooljaar is gestart! Hoog tijd om de omgeving van de school te verkennen zodat we weten waar de gevaren zijn en hoe we de straat op een correcte manier moeten oversteken. Ook was er aandacht voor de verkeersborden die we op onze weg tegen kwamen! Kijk ook eens bij de foto's...

 • Blog 2A Hoekenwerk
  27/11/2015
  Druk, druk, druk... heel wat bedrijvigheid in onze klas tijdens hoekenwerk! We zitten per 3 of 4 in een hoek en werken zelfstandig. We leren ook stappenplannetjes te gebruiken om zo meer zelfstandigheid te kweken. In onze klas is er momenteel: een rekenhoek, taalhoek, leeshoek, spelletjeshoek, bouwhoek, kleurhoek en een computerhoek. Leuk hoor! Elke keer schuiven we door zodat iedereen alles ee...Lees meer »

 • Blog 2A Taal op een speelse manier!
  27/11/2015
  De lesjes taal zijn tegenwoordig wel heel leuk in het tweede leerjaar! We werken nu veel in groepjes en op een speelse manier leren we de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. We hebben net een oefening gemaakt rond woordgroepen. We moesten dan prentjes zoeken en opplakken. Nadien mochten we erover vertellen. Onze woordenschat is weer wat meer uitgebreid. Kijk eens bij de foto's!

 • Blog 2A Kunst!
  05/10/2015
  vandaag zijn onze twee kunstwerken gestart op on school! Start with art! In de gang van het tweede leerjaar staat het vol met kunstwerken van Pablo Picasso en ook in de rest van de school vind je overal kunst! Supercool! We gaan deze twee weken vanalles leren over verschillende kunstenaars en hun werken, maar ook de verschillende technieken komen aan bod. Als afsluiter gaan we zelf ook een kunstwe...Lees meer »

Bekijk oudere berichten