U bent hier: Home » Schoolteam » Lager onderwijs » 1e leerjaar - L1A

1e Leerjaar - L1A

Hoera, wij zitten in  1A!

Wij zijn een vrolijke en leergierige bende!

Met plezier leren we lettertjes lezen en maken we nieuwe woordjes met de letterdoos.

Nog enkele maanden en we lezen als een sneltrein! Leuk!

Schrijven is ook een flinke brok. Met  de juiste pengreep en de juiste houding leren we met zeer veel zorg alle lettertjes schrijven!

Op het einde van het schooljaar kunnen we al vlot 'plus'- en 'min'- oefeningen maken. Ook de klok, euro, tellen tot 20,....komen veel aan bod.

Liedjes zingen, knutselen, turnen en dansen doen we als de beste!

Ons 'toverbord' wordt vaak gebruikt : onze juf laat dingen verdwijnen en verschijnen zonder aarzelen. Dat vinden wij super!

We blijven niet altijd in onze klas want we gaan regelmatig op uitstap: herfstwandeling, klimtuin, kronkeldiedoe, lentewandeling, chocoladefabriek, bibliotheek,....

Zoals je lezen kan: maken we veel plezier! Daarom zijn we graag hier.

We leren dagelijks veel bij! Dat maakt ons zeker blij.

Iedereen is steeds welkom in onze klas! Ik wou dat jij er al bij was!

Blog 1A

 • Blog 1A Medisch centrum
  26/11/2015
  Vandaag gingen we naar het medisch centrum op controle bij de verpleegster en de dokter. We lieten onze ogen testen, onze oren en we werden gemeten en gewogen. Op het einde moesten we even naar de dokter. Dat was best wel spannend want we kregen bijna allemaal een prikje in onze arm. Achteraf viel het prikje best wel mee!

 • Blog 1A Spelletjesnamiddag!
  26/11/2015
  Deze namiddag kregen we veel bezoek op onze school: de kinderen van de 3de kleuterklas, oma's, opa's, moeke's, vake's, papa's en mama's. Ze kwamen niet zomaar op bezoek, ze kwamen met ons samen spelletjes spelen. Gezellig en leuk!

 • Blog 1A Gezond ontbijt!
  25/11/2015
  Vanmorgen moesten we thuis niet ontbijten want op school hadden de juffen, meesters en meneer directeur een gezond ontbijt voor ons klaargezet. Met ons bordje en bekertje stonden we klaar om naar het lekkere buffet te gaan. Voor we naar binnen gingen kwam onze peter of meter (van het zesde leerjaar) bij ons staan want zij gingen ons een beetje helpen. We konden lekker smullen want er ...Lees meer »

 • Blog 1A Naar de Cleeterboshoeve!
  22/11/2015
  Om de 'gezondheidsweek' goed in zetten zijn we op bezoek geweest bij een melkveebedrijf. Waar komt onze melk vandaan? Welke weg legt onze melk af? Wat maken ze van melk? Met vele vragen vertrokken we naar de Cleeterboshoeve waar we werden ontvangen door boer Johan. We kregen een leuke en leerrijke rondleiding. In de stallen stonden wel honderd melkkoeien die boer Johan om zes uu...Lees meer »

 • Blog 1A Kronkeldiedoe
  19/11/2015
  Op dinsdag 17 november moesten we allemaal ons boterhammetjes op school eten want we gingen op uitstap. We werden om 12u45 verwacht in sporthal 'De Schalk' te Willebroek voor Kronkeldiedoe, joepie! De hele zaal was omgetoverd tot een grote speeltuin. We mochten steppen, rollen, klimmen, springen, puzzelen,.... en er waren twee springkastelen! Na een middagje ravotten waren we moe maar w...Lees meer »

Bekijk oudere berichten