U bent hier: Home » Info » Uitstappen » Sneeuwklassen

Vrijdag, 13 maart 2015

Vrijdag, de 13e ... als dat maar goed afloopt ;-) ...

Vandaag mochten we een tikkeltje langer slapen en na zo'n party als gisterenavond is dat geen overbodige luxe ... De valiezen zo goed als klaar, verschenen we om stipt 8 uur aan het ontbijt. Dat was voor de laatste dag niet minder verrukkelijk dan de voorbije dagen. We vulden dus gretig onze magen, zodat we er weer tegenaan konden.

Om 8.45u zetten we onze schoenen in de kofferruimte van de autobus. We trokken onze skibotten aan (dat is na één week oefenen alvast een makkie) en namen onze skilatten en -stokken uit de bus. We wachtten nieuwsgierig op een nieuw, tot nog toe onbekend, avontuur: een ritje met de echte skibus naar het skigebied.

Aangekomen in het skigebied, sloeg vrijdag de 13e even echt toe: een technisch probleempje met onze skipassen verhinderde een vlotte doorgang aan de gondel. Gelukkig zorgde de verantwoordelijke snel voor een lading nieuwe skipassen en even later bengelden we met de gondel naar het topje van de berg.

Daar gearriveerd, maakten we ons klaar voor de 'Talfahrt' = de afdaling vanop de berg tot in het dal. Hierbij ervaarden we de moeilijkheden, die zich kunnen manifesteren op de piste: de lange afstand van de piste; het verschil van helling (steil en minder steil) en het skiën in verschillende sneeuwsoorten. Alle leerlingen - de ene al wat vlotter dan de andere - skieden - sommigen met vallen en opstaan - tot in het dal. Zowel de monitoren als de leerkrachten waren keifier dat we dit allemaal gepresteerd hebben.

Na het middageten konden we het geleerde van de voorbije week nog eens extra oefenen. We skieden nog enkele ondertussen vertrouwde pisten en het ging steeds vlotter.

En dan ... rond 15 uur ervaarden we helaas een minder leuk moment: voor de laatste keer hoorden we het klikken van onze skibotten uit de binding van onze ski's en plots realiseerden we ons dat er, jammer genoeg, een einde was gekomen aan ons ski-avontuur. Met z'n allen daalden we met de gondel af naar het dal, waar onze autobussen klaar stonden om naar het hotel te vertrekken. Een beetje teleurgesteld zaten we in de bus en toen onze juf vroeg of we een leuke week hadden gehad, riepen we allemaal tegelijk keihard 'JAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!'

Eens aangekomen in het hotel moesten we snel douchen en onze bagage naar de autobus brengen. Daarna werden we aan tafel verwacht voor een heerlijk menu. Na het eten werden de diploma's uitgereikt. We behaalden brons (glijden, ploegen, ploegbochten), zilver (ploegbochten) en zelfs goud (elementaire beweging) voor onze skiprestaties.

Moe, maar voldaan en apetrots stapten we de bus op voor onze terugreis.

Met deze sneeuwklassen zijn we een ervaring rijker en kunnen we aan iedereen die het wil horen vertellen wat een fantastische week we hebben beleefd!

Dank u mama's en papa's dat we van jullie de kans kregen om dit mee te maken!

Ook bedankt aan de monitoren Patrick, David, Leon, Britt en Nick voor de goede zorgen en de leerrijke ski-ervaring.

 

Donderdag, 12 maart 2015


Zoals elke morgen zorgde een stevig ontbijt voor voldoende energie om de voorlaatste skidag te starten.


Ondertussen geroutineerd nam elke leerling een willekeurig paar skibotten om netjes op te bergen in de kofferruimte van de autobus en even later reden we richting skigebied ‘Speikboden’.
De meeste leerlingen zijn inmiddels uit de kluiten gewassen beginners en een aantal onder hen stapt reeds over van ploegbochten naar bochten nemen met bijglijden.Dit oefenden we haast de hele dag op de brede pistes van het skigebied. En je mag het gerust weten hoor mama’s en papa's: Het kost ons enorm veel zweet, maar gelukkig geen bloed en tranen om de gevraagde stijl te bereiken. Onze inzet van de voorbije week wordt echter zwaar beloond, want morgen mogen we waarschijnlijk de ‘heuse’ afdaling tot in het dal skiën. Dat is de bekroning op ons werk van de afgelopen dagen.
Onze skivakantie is ook pure verwennerij, want na een heerlijk ontbijt in het hotel, krijgen we ’s middags in het bergrestaurant eten naar keuze. Na het skiën mogen we een drankje uitkiezen en staan we haast, zoals bij de echte après-ski te ‘shaken’ aan en in de bus en het avondeten evenaart dat van een viersterrenhotel. Heerlijker kan het niet, toch?
Nu staan we ongeduldig te popelen voor de start van de fuif en onze euforie kan niet meer op. We maken er een heuse party van en met al onze speciale outfits en accessoires stralen we de glitter en glamour uit van echte fuifbeesten. De installatie staat klaar en van zodra de muziek start, vliegen we er in.
Straks zullen we blij zijn dat onze bedjes feilloos opgedekt klaar staan, want we weten zeker dat we na deze spetterende party als een blok in slaap zullen vallen. Dromenland zal deze nacht een weerspiegeling zijn van onze fantastische belevenis op de mega skifuif!

Maken jullie er ook nog een fijne avond van?

Nog één dagje mama en papa en dan komen we al onze leuke ervaringen ‘live’ aan jullie vertellen.


PS. Wat we zeker niet mogen vergeten te vermelden is dat onze buschauffeurs een dikke pluim verdienen! Die brachten ons niet alleen veilig naar Italië, maar zorgden hier ook de hele week voor onze transfers van het hotel naar het skigebied en terug. Bovendien lagen onze stokken steeds netjes in de bus per lengtemaat en stonden onze schoenen, na het skiën telkens netjes op een rijtje naast elkaar, zodat we niet lang moesten zoeken alvorens we onze eigen schoenen gevonden hadden. Ook onze ski's werden dagelijks stuk voor stuk aangegeven door hen en daarmee werd ons het zwaarste werk bespaard. Drank hebben ze ook aangehaald zodat we op tijd en stond onze dorst konden lessen. Dikke merci aan deze toffe heren!
 

 

Woensdag, 11 maart 2015

Vandaag een halve dag school. Niet voor ons hoor! Wij kregen een hele dag super leuk ‘les’!


Het materiaal aandoen en de ski’s dragen gaat steeds vlotter en vlotter. Op het afgesproken tijdstip stonden we dus allemaal klaar aan de lift om weer naar boven te trekken. We zochten onze vriendjes van ’t Pleintje en van Himo en trokken in onze gemengde groepjes naar boven. Super leuk trouwens om nieuwe vrienden te maken van een nabije school!


In de voormiddag konden we nog wat genieten van het zonnetje, maar tegen de middag verschenen de eerste wolken en begon het te sneeuwen. Dat is niet erg hoor! Zo hadden we een vers sneeuwtapijt en kwamen de skibrillen goed van pas. We skieden mooi in treintjes verschillende pistes af. Niets zo leuk als in de sneeuw spelen/skiën. De oefeningen werden ook wat moeilijker. Met stokken werd een korte slalom uitgezet en mochten we proberen er door te skiën zonder de stokken te laten vallen. Dat remmen en draaien lukt nu dus echt wel goed.
Na het skiën namen we weer allemaal de lift naar beneden. Zo konden we de gevorderde skiërs opwachten. Die moesten de lift niet nemen want ze kwamen gewoon de hele berg af geskied. Wat knap van hen.


’s Avonds stond er weer een heerlijk avondmaal op ons te wachten maar het dessert was wel heel speciaal. Plots gingen alle lichten uit en kwamen de mensen van het hotel met taarten met een fakkel op door de zaal gewandeld! Wauw, luid applaus en een grote dankjewel!
Zou dit verwijzen naar de avondactiviteit? Er volgde namelijk een fakkeltocht. Met de bus reden we naar een parking nabij een kasteeltje. Daar kregen we per 4 een fakkel en maakten we een mooie wandeling rond het kasteel. We klommen bergop langs een hobbelig wegje en over houten bruggetjes, waaronder het water luidruchtig stroomde. Eens boven, vertelde één van de skimonitoren het spannende, maar ook triestige verhaal, dat vasthing aan dit kasteel. De geesten, die hier ‘zogezegd’ ronddwaalden bezorgden sommigen heel wat kippenvel. Het duurde vanavond dan ook iets langer alvorens iedereen gerust was gesteld ;-).


Moe, maar voldaan, hop de bedjes in. Onze voorlaatste skidag en de fuif komen er aan. Hoog tijd om goed te slapen.


Slaapwel en tot morgen!
 

 

Dinsdag, 10 maart 2015

Goedemorgen iedereen!


Dag 2 op de skipiste en we zijn er helemaal klaar voor!


Vandaag zijn we voor het eerst boven op de berg gaan skiën. We namen dus weer dezelfde lift als gisterenmiddag (gondel) en trokken deze keer met al ons materiaal naar omhoog. Gelukkig zijn ook in het echte skigebied niet alle stukjes even stijl, maar zijn er perfect aangepaste pistes voor beginnende skiërs. Ook hier konden we dus perfect oefenen!
In de voormiddag oefenden we nog eens hoe we nu weer moesten remmen en als dit vlot genoeg ging, leerden we voor het eerst bochten nemen. We begonnen voorzichtig met een klein bochtje en na een tijdje konden we zelfs al een beetje slalommen.
Aangezien er geen lift was om naar het restaurant te gaan, maakten we allemaal onze allereerste, echte skitocht naar het restaurant. Na eerst wat hogerop te gaan, gleden we daarna, allemaal mooi achter elkaar in de rij, voorzichtig naar beneden. Op die manier konden we voor het eerst echt testen wat we geleerd hadden: Op tijd ploegen om wat af te remmen en voldoende bochten nemen! Wat leuk!
Na een stevig middagmaal en wat rust, konden we weer de latten op. In de namiddag hebben we nog verschillende kleine skitochtjes gemaakt. Er was een rolband waarmee we telkens weer omhoog konden gaan. We bleven goed letten op onze houding en op onze snelheid. De leerkrachten stonden versteld van onze kunsten tijdens onze tweede dag skiën.
Terug in het hotel aangekomen, hadden we wat tijd om ons op te frissen en wat te rusten. Dat kan toch wel goed doen na zo’n actieve dag.
Na het avondeten stond er weer een leuke avondactiviteit op het programma. We speelden ‘Het Swingpaleis’. Dit was een spetterende muziekquiz tussen de jongens en de meisjes. Na heel wat lawaai , zang en plezier bleek dat de meisjes toch weer de beste waren ;-).
Enkele kinderen waren zo moe dat ze tijdens deze activiteit al vroegen om naar bed te mogen.  De anderen hielden het net uit tot het einde van deze activiteit en even later was het muisstil in de kamers.


Over onze vorderingen in het skiën geven we graag morgen meer commentaar!


Tot later!
 

Maandag, 9 maart 2015

Na een nachtje goed slapen stonden we maandag allemaal op met een goed humeur, klaar voor de eerste dag skiën! We konden eerst van een uitgebreid ontbijtbuffet genieten zodat we sterk aan de dag konden beginnen.
Tijdens onze allereerste les leerden we ons materiaal goed kennen. Hoe krijg je die laarzen in de skilatten geklikt? Hoe geraak je vooruit op een plat stuk? Hoe geraak ik een berg op zonder een liftje te gebruiken? Hoe geraak je weer recht als je gevallen bent? De leerlingen deden heel erg hun best! Je kon de concentratie, maar ook het plezier van hun gezichtjes aflezen.
’s Middags mochten we voor het eerst een skilift gebruiken. Het was een eitjeslift (zoals dat hier genoemd wordt) of de gondel, waar we met 8 in konden zitten. Die bracht ons naar het bergrestaurant helemaal boven aan de berg. Daar konden we weer lekker eten. We hadden keuze uit frietjes, pizza, lasagne, een slaatje, fruitsla, enz. Na het middageten daalden we terug af naar de oefenpiste in het dal.
Eens we vertrouwd waren met ons materiaal en ons een beetje konden verplaatsen op de ski's, namen we een aanloop naar de correcte ski-houding: handen op de knieën, latten evenwijdig en voorzichtig laten glijden. Maar als je leert glijden is het ook uiterst belangrijk om te leren stoppen. Ploegen is dus de boodschap! Of om het wat duidelijker te maken: Zijn je latten twee frietjes? Dan glij je vooruit . Maak je een pizzapunt? Dan ben je aan het ploegen of afremmen . Dit oefenden we echt heel goed, want het is heel belangrijk dat we kunnen stoppen! We mochten telkens een beetje hoger de helling op. Op die manier groeide het vertrouwen!
Het was een leuke, actieve en leerrijke dag! Nu zijn we echte skiërs!
Na een overheerlijk avondmaal stond er nog een super leuke avondactiviteit op de planning. We gingen rodelen! Of was het nu jodelen? Het was niet voor iedereen duidelijk. We trokken onze skikleding weer aan en gingen naar de verlichte piste over ons hotel. Daar konden we van een berg glijden met grote banden of zitstepjes.We amuseerden ons goed en riepen het zo uit dat ze het aan de andere kant van de berg konden horen! We mochten zelfs per twee in een band of met twee banden aan elkaar naar beneden glijden. Soms gaf de animator een extra spin aan de band en dan draaide je tijdens het glijden in het rond. Met de haren in de wind en een lach op het gezicht gleden we naar beneden.
Na anderhalf uur dollen, raakte onze energie stilaan uitgeput en verlangden we naar ons bed. We waren dan ook blij dat we onder de dekens konden kruipen en het duurde niet lang voor we ingeslapen waren.


Slaapwel ... en tot morgen.
 

Zaterdag, 7 maart / zondag, 8 maart 2015

Vertrek sneeuwklassen aan De Schalk.

Eén en al sfeer kon je zaterdagavond opsnuiven op de parking aan De Schalk in Willebroek bij het vertrek van de sneeuwklassen met als deelnemende scholen BSGO 't Pleintje en BSGO Himo.

De spanning was van sommige snoetjes af te lezen, maar de meesten zagen er vrolijk uit en toonden dat ze er volop zin in hadden.

Eens opgestapt waren onze leerlingen al snel gesettled: schoenen uit, dekentjes open en spelletjes bovengehaald. Hiermee creëerden ze haast onmiddellijk een huiselijke sfeer.

Na onze plasstop in een gemoedelijk wegrestaurant (we mochten van de verantwoordelijke met 40 leerlingen gratis plassen), maakten we ons klaar voor een nachtje in het rijdende bed. Een aantal kinderen waren al snel in dromenland, anderen sliepen haast niet, maar hielden zich stil en rustig. Enkelen zijn er toch in geslaagd om de juffen aardig te irriteren met hun nachtelijk lawaai.

We ontwaakten met de besneeuwde bergen in het vizier en een stralende zon aan de hemel. Die beloofde dat ze ons de hele week zal vergezellen.

Rond halftien arriveerden we in Hotel am See. Na een korte kennismaking met het hotel en het afleveren van onze valiezen in onze ruime en comfortabele kamers, vertrokken we, gewapend met een paar skisokken naar de skiwinkel. Skischoenen passen was een hele klus, maar nu zijn we wel helemaal klaar om morgen te starten met skiën.

Kort na de middag maakten we een wandeling in de buurt van het hotel, maar wat we vooral fijn vonden was het spelen in de sneeuw en het glijden met de 'pannetjes' van de helling.

Vanmiddag kregen we een lekker bord penne met tomatensaus voorgeschoteld en vanavond gingen we allemaal dik gegeten van tafel. Een rijkelijk diner stond op het menu: salade van het buffet, venkelroomsoep, lasagne, kip met rijst en courgette en roomroulade als dessert. Koop voor ons alvast een maatje meer tegen volgende week, mama ;-).

Na het avondeten werden de instructies gegeven voor het aandoen van de skibotten en het vastklikken op de ski's. Dat weten we dan ook weeral.

Na nog wat schrijfwerk (kaartjes, brieven, dagboek) te hebben verricht, kruipen we nu, een beetje (heel veel) moe maar voldaan in bed en we kijken alvast uit naar onze eerste skidag morgen.

Tot morgen mama's en papa's voor ... meer nieuws!

De sneeuwklassers

 

Beste ouders,

Zoals ik volop verneem via de media, bijvoorbeeld Facebook, stijgt de stress bij sommige families ten top bij de laatste voorbereidingen voor het vertrek van uw zoon/dochter.

Graag stellen wij jullie gerust en wensen wij nogmaals te benadrukken dat uw kind in goede handen is bij hun leerkracht omdat wij de ernstige taak op ons nemen om uw oogappel een weekje te behandelen alsof het ons eigen kind was. Wij zullen trachten om hen een zo huiselijk mogelijk gevoel te geven en wij zijn ervan overtuigd dat dit uiterst goed gaat lukken omdat het hotel***, waar we verblijven, een uiterst gemoedelijke sfeer uitstraalt, waarin uw kind zich onmiddellijk zal thuis voelen.

Met een uitgebreid ontbijtbuffet, een gezond en energierijk middagmaal en een verrukkelijk diner, twijfelen we er geen moment aan dat we uw zoon/dochter optimaal kunnen verwennen.

Hopelijk kunnen jullie na deze geruststellende woorden rustig verder voorbereiden en zet u uw kind straks met een gerust geweten op de bus.

Groetjes en tot zaterdag!

Anneke De Moor (6A), Sarah Jacquemin (6B), Saya Van der Heyden (5B), Anneke Van den Brande (Lichamelijke opvoeding) en Nick Deloose (skimonitor).

 

Vanaf zondag 8 maart vindt u hier alle recente nieuwtjes en fabelachtige gebeurtenissen van onze vijfde- en zesdeklassers in Italië.