U bent hier: Home » Info » Uitstappen » GWP - Geïntegreerde werkperiode

Bosklassen of .... zeeklassen?

Bosklassen en sneeuwklassen wisselden elkaar steeds af. Het ene jaar ging het 5de en 6de leerjaar op sneeuwklassen, het andere jaar trokken we met 3 en 4 naar het bos. 

MAAR.... tijdens het schooljaar 2015-2016 gooiden we het eens over een andere boeg! We trokken met het derde en vierde leerjaar naar Oostduinkerke! We genoten van de zilte zeelucht van 18 tot en met 22 april 2016.

Wat we daar allemaal deden kan je zeker zien bij onze fotoreeksen. En of het leuk was!!!

Sneeuwklassen

Eén keer om de twee jaar organiseert onze school 'Sneeuwklassen'.

Deze openluchtklas is een activiteit bestemd voor de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar.

Onze sneeuwklassen gingen gedurende het schooljaar 2014-2015 door in Italië - Skigebied Speikboden (1050 m - 2400 m) - Hotel am See. De afstand vanuit Brussel bedraagt zo'n 1050 km.

Speikboden is een vrij klein gebied, maar een unieke wintersportbestemming. Het is er gezellig en geliefd door de jeugd. Door zijn brede pisten en schitterend decor bezit dit gebied heel wat charme en door zijn uitstekende ligging biedt Speikboden ook absolute sneeuwzekerheid.

We verbleven er in Hotel am See*** in Mühlwald (1220 m). Dit gezellige en comfortabele hotel is gelegen aan een meer en biedt een schitterend panoramisch uitzicht op de bergen. Alle kamers zijn uitgerust met douche, toilet, telefoon, tv, radio en balkon. De Niederkofler-familie zette zich iedere dag optimaal in om ons verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Ze waren al vroeg uit de veren om een heerlijk ontbijt klaar te maken en bereidden ook 's middags een energierijk menu of ze zorgden ervoor dat we allemaal een stevig lunchpakket hadden om 's middags in één of ander bergrestaurant te verorberen. Ook 's avonds selecteerden ze de beste producten om een voedingrijk avondmaal te prepareren. Ze droegen bij aan het welslagen van alle activiteiten en lieten het ook niet na om hun wasmachine ter beschikking te stellen mochten we hieraan nood hebben :-). 

Voor het skiën kunnen we steeds rekenen op ervaren monitors, die ons de beginselen van deze technisch moeilijke sport bijbrengen. Ook al geloof je het niet, maar ervaring of niet, tegen het einde van de week skiën alle leerlingen langs de pistes van het grote skigebied. Juf Anne Van den Brande neemt de gevorderden mee voor een gewaagd avontuur. 

Aan avondactiviteiten ontbreekt het ook niet op onze sneeuwklassen. Eén tegen allen, rodelen en disco-avond staan telkens weer op de planning. En, wees gerust, de ambiance is dan volop verzekerd!

Na een weekje proeven van al dit lekkers, is het op vrijdagavond tijd om aan de terugreis te beginnen. We zien onze leerlingen dan stuk voor stuk met tegenzin op de bus stappen, want op dat moment laten ze een berg plezier achter zich. Gelukkig bestaat er zoiets als 'herinneringen', die gretig meegedragen worden en thuis honderduit worden verteld.

Sneeuwklassen met basisschool 't Pleintje mag je dus beslist niet missen!