U bent hier: Home » Info » Uitstappen

Uitstappen / Extra muros activiteiten

Zwemmen en turnen

Met de spreuk “ Een gezonde geest in een gezond lichaam “ in het achterhoofd, hebben wij er voor geopteerd de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar elk gedurende een half schooljaar wekelijks een (gratis!) zwembeurt aan te bieden. Gedurende die periode krijgen zij ook 1 uur per week turnen. De andere helft van het schooljaar krijgen zij 2 uur turnen per week. Verder krijgen die klassen veertiendaags nog een extra uur bewegingsopvoeding. De leerlingen van het 3de leerjaar gaan elke week (gratis, dat wil zeggen: op kosten van de school) zwemmen en hebben ook wekelijk een turnuur. Het 4de, 5de en 6de leerjaar krijgt elke week 2 uur lichamelijke opvoeding. Wij proberen ook hen gedurende het schooljaar enkele keren de mogelijkheid te geven om te gaan zwemmen. Uiteraard worden al deze lessen gegeven door een gediplomeerde leerkracht LO.

Bibliotheek

Enkele keren per schooljaar trekken wij met de kinderen naar de bibliotheek van Willebroek. Daar maken onze leerlingen kennis met het systeem. Ze leren er al spelend hoe ze een boek op eigen niveau moeten vinden. Uiteraard is het fijn als u met uw kind de bibliotheek ook bezoekt. 
In de klas proberen we het leesplezier op te wekken door de kinderen geregeld te laten kiezen uit de boeken van de klasbibliotheek. Er gaan ook boekenboxen rond in de school. Daarin vindt elk kind iets naar zijn zin!

>> Website van de bibliotheek

GWP - Geïntegreerde werkperiode

>> Bosklassen

>> Sneeuwklassen