U bent hier: Home » Info » Projecten

Projecten

Onze school is steeds bezig met een aantal grote projecten. Sommige daarvan zijn tijdelijk, andere zijn projecten waar we gedurende verschillende jaren mee bezig zijn.

Gezondheidsbeleid

Het motto 'Een gezonde geest in een gezond lichaam' stellen wij als school voorop! Gezondheid krijgt op onze school de volle aandacht. We proberen onze leerlingen aan te sporen om een zo gezond mogelijke levenswijze op te bouwen. Doorheen de ganse schooldag wordt enkel water gedronken, behalve tijdens de middagpauze. Snoep en kauwgom zijn ten strengste verboden! Ook tijdens onze uitstappen trachten wij deze trend voort te zetten en worden enkel water en sportdranken toegelaten. Kinderen mogen een (zo gezond mogelijk) koekje meebrengen, maar op woensdag is enkel fruit toegestaan. In de tweede graad komt tijdens de lessen wereldoriëntatie de voedingsdriehoek aan bod en jaarlijks zetten wij ook de 'Week van het gezond ontbijt' op het programma.

 

Verkeer

Boekenboxen

Kinderen die leren lezen klimmen gedurende de jaren langzaam maar zeker op de 'leesladder'. Hierbij is leesplezier het allerbelangrijkste element om vooruitgang te boeken. 

Daarom werken we bij ons op school met boekenboxen. Hierin vinden de leerlingen boeken op verschillende niveaus en rond heel gevarieerde onderwerpen. Er zijn allerlei leesboeken, maar ook informatieve boeken, knutsel- en kookboeken. 

De kinderen krijgen gedurende enkele weken de kans om 1 of meerdere boeken uit de box te lezen. Dit gebeurt in de klas op vastgestelde momenten. Na enkele weken worden de boeken terug verzameld in de correcte box en verwisselen de klassen, binnen 1 graad van box. Zo krijgen de leerlingen gedurende het jaar een heel gevarieerd aanbod van boeken aangeboden.

En lezen maar!

Sport op school

Op basisschool 't Pleintje, dragen wij sport hoog in het vaandel. Daarom organiseren wij allerlei sportactiviteiten, zowel binnen als buiten de lesuren.

Sport op school >