U bent hier: Home » Info » Onze school

't Pleintje, toffe school  !!!!!!!

Onze directeur, Chris Gevels, aan het woord

Beste ouder,

Een school kiezen voor uw zoon of dochter is geen eenvoudige taak ! U wil enkel en alleen maar het beste voor uw kind en het spreekt dan ook vanzelf dat u bij deze keuze niet over één nacht ijs gaat.

Om u te overtuigen dat basisschool ’t Pleintje de beste keuze is voor uw kind, nodig ik u graag uit voor een bezoekje aan onze school.

Deze bestaat uit twee vestigingen. Op het A. Van Landeghemplein vindt u de lagere school. In de Lindenstraat is onze kleuterschool gevestigd. Samen vormen zij basisschool ’t Pleintje die garant staat voor degelijk en gestructureerd kwaliteitsonderwijs.

De hoofdbetrachting van onze basisschool spreekt voor zich : onze leerlingen moeten graag naar school komen, elke dag opnieuw ! Dit bereiken we door elke leerling te omringen met de begeleiding die hij of zij nodig heeft, zowel in de klas als daarbuiten.

Op deze manier ontdekken zij elke dag opnieuw dat ze meer kunnen. Immers een gelukkig kind is ook een leergierig kind. Door het gebruik van nieuwe, moderne en aangename methodes die aangepast zijn aan de eindtermen zorgen wij voor een maximale leerwinst en een degelijke opleiding met het oog op de verdere schoolloopbaan.

Daarnaast kiezen wij ook voor een praktijkgericht onderwijs dat wordt ondersteund door didactisch verantwoorde uitstappen. Ook ons zorgteam dat bestaat uit onze zorgleerkracht, SES-leerkrachten en ondersteuning krijgt van de mensen van het CLB ( Centrum voor leerlingbegeleiding ), doet hierbij zijn duit in het zakje.

Met de spreuk “ Een gezonde geest in een gezond lichaam “ in het achterhoofd, hebben wij er verder voor geopteerd de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar elk gedurende een half schooljaar wekelijks een (gratis!) zwembeurt aan te bieden. Gedurende die periode krijgen zij ook 1 uur per week turnen. De andere helft van het schooljaar krijgen zij 2 uur turnen per week. Verder krijgen die klassen veertiendaags nog een extra uur bewegingsopvoeding. De leerlingen van het 3de leerjaar gaan elke week (gratis) zwemmen en hebben ook wekelijk een turnuur. Het 4de, 5de en 6de leerjaar krijgt elke week 2 uur lichamelijke opvoeding. Wij proberen ook hen gedurende het schooljaar enkele keren de mogelijkheid te geven om te gaan zwemmen. Uiteraard worden al deze lessen gegeven door een gediplomeerde leerkracht LO.

Ook organiseren wij verschillende acties ( bv. week van het gezonde ontbijt, woensdag = fruitdag) die ook het gezondheidsaspect in de kijker zetten en nemen wij deel aan de woensdagnamiddagactiviteiten van de Vlaamse stichting voor schoolsport ( = SVS ).

Omdat de kennis van verschillende talen in onze huidige maatschappij steeds belangrijker wordt, krijgen onze leerlingen vanaf het derde kleuterklasje op een speelse manier de Franse taal aangeboden. Hierdoor wordt de drempelvrees voor de taal reeds van jongs af aan de kop ingedrukt.

Deze zaken en nog veel meer waarover ik u graag vertel bij een bezoekje aan onze school, maken een keuze voor ’t Pleintje meer dan waard.
Tot dan !

Chris Gevels