U bent hier: Home

In de kijker

Oudercontact 't Pleintje (26/03)

Wij geven graag wat uitleg bij de vorderingen van uw kind. U wordt hiervoor tijdig uitgenodigd.

Sportklassen dag 4

Hallo allemaal!

Vandaag was Efe van het 5de leerjaar jarig! Hij was VIP en we hebben allemaal aan het ontbijt voor hem gezongen. Hipperdepiep hoeraaaaa!!!!

Deze dag werden we getrakteerd op een lekker zakje friet in het frietmuseum. We leerden waar de aardappelen vandaan komt en hoe die in heel de geschiedenis zo'n traditie is gebleven. Hoe het best frietjes worden gemaakt, mochten we nadien proeven.

Na het lekkere middagmaal zijn we dan weer gaan sporten. Ongelooflijk wat we vandaag gedaan hebben... Interactief sporten. Dat zijn sporten met technologie gemengd. Een high tech muur waar je op rondjes kon tikken, kegels die je beweging registreerde en zo telkens een nieuw parcours aangaven. Rondjes die oplichten en op verschillende hoogtes geplaatst waren en ook nog virtual reality spelen! Mega cool!

Vanavond stond er spaghetti op het menu en dat was super lekker. Nadien nog even klaarmaken en dan konden we genieten van onze allerlaatste avond tijdens de fuif. Er werd enorm veel gedanst, gezongen en gelachen... We mochten daarom een beetje langer opblijven, maar nu liggen we een laatste keer in ons bedje hier om morgen richting huis te vertrekken.

Slaapwel en nu kunnen we echt zeggen... Tot morgen!

Foto's

 • Blog 2A Herfstwandeling
  14/10/2016
  Een tijdje geleden gingen we met het tweede leerjaar op leerwandeling naar Bel Air. Daar leerden we vanalles over de bomen en vruchten die er staan. We zagen de eik, de tamme en wilde kastanje, de beuk en de okkernootboom. Onze juf vertelde ook over paddenstoelen, de hulst en de diertjes die er wonen. Na de uitleg mochten we vanalles oprapen en meenemen naar de klas. Binnenkort gaan we hier mee...Lees meer »

 • Blog 2A Verkeerswandeling
  29/09/2016
  Het nieuwe schooljaar is gestart! Hoog tijd om de omgeving van de school te verkennen zodat we weten waar de gevaren zijn en hoe we de straat op een correcte manier moeten oversteken. Ook was er aandacht voor de verkeersborden die we op onze weg tegen kwamen! Kijk ook eens bij de foto's...

 • Blog 2A Hoekenwerk
  27/11/2015
  Druk, druk, druk... heel wat bedrijvigheid in onze klas tijdens hoekenwerk! We zitten per 3 of 4 in een hoek en werken zelfstandig. We leren ook stappenplannetjes te gebruiken om zo meer zelfstandigheid te kweken. In onze klas is er momenteel: een rekenhoek, taalhoek, leeshoek, spelletjeshoek, bouwhoek, kleurhoek en een computerhoek. Leuk hoor! Elke keer schuiven we door zodat iedereen alles ee...Lees meer »

 • Blog 2A Taal op een speelse manier!
  27/11/2015
  De lesjes taal zijn tegenwoordig wel heel leuk in het tweede leerjaar! We werken nu veel in groepjes en op een speelse manier leren we de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. We hebben net een oefening gemaakt rond woordgroepen. We moesten dan prentjes zoeken en opplakken. Nadien mochten we erover vertellen. Onze woordenschat is weer wat meer uitgebreid. Kijk eens bij de foto's!

 • Blog 2A Kunst!
  05/10/2015
  vandaag zijn onze twee kunstwerken gestart op on school! Start with art! In de gang van het tweede leerjaar staat het vol met kunstwerken van Pablo Picasso en ook in de rest van de school vind je overal kunst! Supercool! We gaan deze twee weken vanalles leren over verschillende kunstenaars en hun werken, maar ook de verschillende technieken komen aan bod. Als afsluiter gaan we zelf ook een kunstwe...Lees meer »

Bekijk oudere berichten Toon alle blogberichten