U bent hier: Home

In de kijker

[nieuws_indekijker]

Wij werken volop aan een nieuwe website. De informatie die op deze website staat, is dus niet meer helemaal up-to-date. We houden jullie zeker op de hoogte en binnenkort kunnen jullie genieten van een hele nieuwe look!

 

De juffen en meesters missen jullie!!!

Bekijk hier hoe hard we jullie missen!

Verlenging maatregelen

Beste ouders en leerlingen, De vakantie is voorbij en we moeten terug aan de slag. De scholen blijven voorlopig gesloten, maar we gaan wel op een andere manier aan het werk! Houd allemaal jullie Smartschool goed in de gaten, want daarop zal het nieuwe werk terug te vinden zijn. Vanaf nu gaat het niet meer enkel over herhaling, ook nieuwe leerstof zal aan bod komen.
Bundels kunnen vanaf maandag ook opgehaald worden binnen de schooluren. Dit bij voorkeur op volgende momenten:
1ste en 2de leerjaar: dinsdag 21/4 van 10u tot 12u
3de en 4de leerjaar: maandag 20/4 van 10u tot 12u
5de en 6de leerjaar: maandag 20/4 van 13u tot 15u
kleuterschool: dinsdag 20/4 van 13u tot 15u
Indien u kinderen heeft in meerdere leerjaren, mag u uiteraard ook de andere bundels ineens meenemen.

CLB tips en hulplijnen.

Tijdens de paasvakantie zal GO! CLB Rivierenland, zoals altijd, gesloten zijn. We begrijpen echter dat problemen of bezorgdheden die jullie misschien ervaren, niet zomaar even te pauzeren zijn. Daarom geven we jullie graag enkele hulplijnen mee waar jullie terecht kunnen met vragen en bezorgdheden, maar ook wanneer er zich een crisissituatie zou voordoen in uw gezin.

Ook beweging is belangrijk!

MOEV (Een vereniging die sport op en buiten school promoot, vroeger SVS) wil ook in deze periode van corona onze kinderen aan het sporten houden. Interesse? Kijk maar eens op deze link!

Smartschoolplatform

Beste ouders,

Ons smartschoolplatform staat vanaf vandaag voor jullie klaar! Dit vergemakkelijkt de communicatie naar jullie toe. Ook voor onze leerkrachten biedt dit extra mogelijkheden naar opvolging van onze leerlingen.

Probeer aub zo snel mogelijk aan te melden (liefst voor 28 maart) en stuur een bevestigingsmail naar de juf of meester van je zoon of dochter. Jullie vinden het stappenplan hier.

Problemen kan je melden via directie@pleintje.be of christel.verlinden@kleuterschooltlindeke.be of telefonisch 03/886.66.66

Alvast bedankt!

Tips en hulplijnen voor leerlingen in tijden van corona

Via deze link vindt u een overzichtslijst van initiatieven waar leerlingen bij terecht kunnen voor hulpverlening in deze rare tijden. Ze zijn wat geordend per leeftijd.

Online oefenen

Beste ouders, 

om de kinderen toch wat aan het werk te houden in deze moeilijke tijden, raden we aan om hen geregeld naar hun profiel op Bingel te laten gaan kijken. De leerkrachten zetten daarop geregeld oefeningen klaar. Staat er geen taak klaar? Dan kunnen ze altijd vrij oefenen.


Via deze link kan je een brief vinden met nog massa's ideetjes om thuis te leren, maar ook om je op een andere maniet bezig te houden. 

Houd ook onze facebookpagina in het oog. Daarop staan wel eens leuke ideetjes of informatie van de leerkrachten.

 

Houd het gezond!

Aanpassingen aan CLB-werking in het kader van de richtlijnen voor COVID-19 virus
(dd. 18 03 2020)


GO! CLB Rivierenland en al haar medewerkers blijven aan het werk de komende weken en blijven dus bereikbaar voor vragen.

De genomen maatregelen in het kader van het Covid-19 virus vragen wel heel wat aanpassingen in onze werking:

• Alle vaccinaties en systematische contacten (medisch onderzoek) worden vanaf maandag 16/3 tot en met 3/4 geannuleerd.

• Ook kleuterconsulten met ouders op het CLB/school zullen niet doorgaan. Wij contacteren jullie van zodra er duidelijkheid komt over de mogelijkheid om onderzoeken opnieuw in te plannen.

• We stappen volledig over op telewerk. Al onze medewerkers blijven van thuis uit zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar, maar er is geen fysieke permanentie meer op onze hoofdzetel.

We vragen om ons dus zoveel als mogelijk via telefoon of mail te contacteren en fysiek contact te vermijden. We bekijken de komende dagen in overleg met jullie of we gesprekken/overlegmomenten op een andere manier kunnen laten doorgaan indien dat toch echt nodig blijkt (via CLB-chat, via telefoon).


De CLB-chat blijft open en wordt versterkte ingezet en blijft dus ook bereikbaar voor al jullie vragen! https://www.clbchat.be/ CLBch@t is open op ma - di – woe - do van 14u tot 21u


Alvast bedankt om deze richtlijnen op te volgen en te zorgen voor jezelf en elkaar. #samentegencorona #teamGO!CLBRivierenland

Inschrijvingen

De inschrijvingen voor schooljaar 2020-2021 voor het basis- en secundair onderwijs zijn opgeschort vanaf maandag 16 maart tot en met 3 april. Kinderen die al ingeschreven zijn, blijven natuurlijk ingeschreven. 

Schorsing van de lessen

Brief voor de ouders

Nieuw rapport

Onze scholengroep gaat werken met een nieuw rapport. Om u als ouder te helpen om de informatie hierop correct te lezen, kan u volgend filmpje bekijken. De toonmap is bij ons een evaluatiemap. 

Filmpje rond rapport

Sponsorloop

Vandaag geven onze leerlingen het beste van zichzelf op de sponsorloop. Zelfs de krant kwam een kijkje nemen!

Bekijk het hele artikel.

Bedankt aan alle gulle sponsors!

Dag van de leerkracht

Vandaag werden we extra 'in de bloemetjes' gezet. Bedankt voor de leuke attenties!

                                    

 

Welkom in het kinderparlement!

De leerlingen van de lagere school zaten samen om de speelplaats vrolijker te maken. Ze aten gezellig samen hun boterhammen op terwijl alle ideetjes van de verschillende klassen werden besproken. 

Alle kinderen lopen op 16 oktober mee met de sponsorloop. Het geld dat we daarmee ophalen, helpt ons al wat op weg met die speelplaats! Bedankt om ons te sponsoren! 

Ook benieuwd naar al die fijne ideetjes? Neem hier maar even een kijkje!

Breng je sportclub naar school! 

Vandaag mochten onze kinderen naar school komen in de kledij van hun sportclub. Wil je zelf zien wat een vrolijke sportieve bende we zijn? Hier zie je ze bij elkaar!

In de krant!

Wist je dat...

onze school in de krant staat?!

De eerste schooldag verwelkomden we heel wat nieuwe leerlingen. Zowel in het eerste leerjaar als in de andere klassen, ontdekten we nieuwe gezichten. Maar ook voor onze directeur was het de eerste ervaring in onze school. En ze mocht hierover iets meer vertellen in de krant!

Neem HIER maar eens een kijkje!

 • Blog 2A Herfstwandeling
  14/10/2016
  Een tijdje geleden gingen we met het tweede leerjaar op leerwandeling naar Bel Air. Daar leerden we vanalles over de bomen en vruchten die er staan. We zagen de eik, de tamme en wilde kastanje, de beuk en de okkernootboom. Onze juf vertelde ook over paddenstoelen, de hulst en de diertjes die er wonen. Na de uitleg mochten we vanalles oprapen en meenemen naar de klas. Binnenkort gaan we hier mee...Lees meer »

 • Blog 2A Verkeerswandeling
  29/09/2016
  Het nieuwe schooljaar is gestart! Hoog tijd om de omgeving van de school te verkennen zodat we weten waar de gevaren zijn en hoe we de straat op een correcte manier moeten oversteken. Ook was er aandacht voor de verkeersborden die we op onze weg tegen kwamen! Kijk ook eens bij de foto's...

 • Blog 2A Hoekenwerk
  27/11/2015
  Druk, druk, druk... heel wat bedrijvigheid in onze klas tijdens hoekenwerk! We zitten per 3 of 4 in een hoek en werken zelfstandig. We leren ook stappenplannetjes te gebruiken om zo meer zelfstandigheid te kweken. In onze klas is er momenteel: een rekenhoek, taalhoek, leeshoek, spelletjeshoek, bouwhoek, kleurhoek en een computerhoek. Leuk hoor! Elke keer schuiven we door zodat iedereen alles ee...Lees meer »

 • Blog 2A Taal op een speelse manier!
  27/11/2015
  De lesjes taal zijn tegenwoordig wel heel leuk in het tweede leerjaar! We werken nu veel in groepjes en op een speelse manier leren we de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. We hebben net een oefening gemaakt rond woordgroepen. We moesten dan prentjes zoeken en opplakken. Nadien mochten we erover vertellen. Onze woordenschat is weer wat meer uitgebreid. Kijk eens bij de foto's!

 • Blog 2A Kunst!
  05/10/2015
  vandaag zijn onze twee kunstwerken gestart op on school! Start with art! In de gang van het tweede leerjaar staat het vol met kunstwerken van Pablo Picasso en ook in de rest van de school vind je overal kunst! Supercool! We gaan deze twee weken vanalles leren over verschillende kunstenaars en hun werken, maar ook de verschillende technieken komen aan bod. Als afsluiter gaan we zelf ook een kunstwe...Lees meer »

Bekijk oudere berichten Toon alle blogberichten